News

Gorgeous wedding in Italy. Atmosfere magiche da mille una notte per una confettata arabeggiante. Curiosità e tradizioni della confettata.

0 Comments 10 gennaio 2014 - 2.268 views

Una lampada magica e due futuri sposi che, emozionati, la strofinano…ecco che, tra favola e magia, esce il genio e la fantasia di Cira Lombardo Event Creator che inventa un matrimonio da “Le Mille e una notte”!

Atmosfere incantate per una confettata dai toni arabeggianti, allestita con lanterne orientali completamente rivestite da addobbi floreali realizzati con orchidee cymbidium bianche sopra un tavolo ricco di sinuosi vasi in vetro riempiti di confetti dai gusti più svariati.

Forse non tutti sanno che l’invenzione del confetto, pare risalga ad un’idea di un medico di origine araba di nome Al-Razi che ricopriva di zucchero le medicine più amare per farle ingerire più facilmente ai bambini.

La confettata, invece, è una tradizione italiana, a dispetto di chi pensa che sia nata nei matrimonio americani. Infatti era consuetudine, soprattutto nelle regioni dell’Italia meridionale, alla fine del ricevimento nuziale, passare tra gli invitati con un vassoio d’argento per distribuire i confetti in segno buonaugurale.

Con il tempo la confettata è diventata scenografica, una vera protagonista del wedding day, un momento di grande emozione sensoriale che mette in evidenza lo stile del matrimonio e il piacere degli sposi di poter regalare a tutti i presenti attimi indimenticabili di un matrimonio da sogno!

Un appuntamento unico ed irripetibile creato dalla nostra wedding planner Cira Lombardo.

Foto by Fashion Studio

***

A magical lamp and two excited newlyweds, who wrinkle it … and here is the genius and imagination of Cira Lombardo come out to create a wedding day with the fil rouge of “The thousand and one Night”.

Enchanted atmospheres for a “Confettata” in Arabic style, prepared with oriental lanterns, completely covered with floral arrangement of white cymbidium orchids. All is on a table rich of glass vases filled with many and different tastes of confetti.

Maybe not everybody knows that the creation of the “confetto” is dated back to an idea of a doctor of Arabian origin, whose name was Al-Razi, who covered all the bitterness medicines with sugar, so that children could eat them easier.

“The Confettata” is an Italian idea, in spite of those ones, who think that it was born in American weddings. In fact, above all in the South regions, at the end of the wedding reception, there was the tradition to offer to guests some confetti in a silver tray, as a good auspicious sign.

By the time, “The Confettata” has become spectacular, one of the main character of the wedding day; it is a moment of great emotion that put in evidence the style of the wedding day itself. It is also a pleasure for the newlyweds to give to their guests, unforgettable moments of a dream wedding day!

A unique and exclusive moment created by our wedding planner Cira Lombardo.

 


Facebook Comments

Comment & Share


Share your view

Post a comment

Weddings Luxury Corsi

Wedding Fresh Ideas

mg_6098 q 41 40 locations1 35 DSC_1633-126 28 15
wedding planner press

wedding planner contact

wedding planner magazine

© 2017 Cira Lombardo Wedding Planner.
Communication & Creative Coaching imaginepaolo.com
Powered by Wordpress.

Cira Lombardo Event Creator

Continuando la navigazione sul nostro sito, accetti l'utilizzo di cookie tecnici. Più informazioni

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Chiudi